Meciurile cu Ferencvaros TC – un test util pentru Academia de Handbal Minaur

Sala Sporturilor “Lascăr Pană” a găzduit pe 21 și 22 august patru meciuri de pregătire între Academia de Handbal Minaur Baia Mare și Ferencvaros TK, în cadrul protocolului de parteneriat pe care clubul nostru îl are cu echipa maghiară.

O victorie și o înfrângere în prima zi

În prima din cele două zile în care echipa din capitala Ungariei se află în Baia Mare, polivalenta băimăreană a găzduit două jocuri în care au evoluat copiii născuți în 2003 și 2004 legitimați la Academia de Handbal Minaur. În prima partidă, juniorii născuți în 2003 au învins pe Ferencvaros cu 26-20, iar echipa cu sportivi născuți în anul 2003 a fost învinsă de formația maghiară (au evoluat sportivi născuți în anii 2002 și 2003) cu 45-30.

Două înfrângeri în a doua zi

Ferencvaros a câștigat ambele partide din a doua zi, scor 32-31 contra echipei formată din sportivi născuți în 2003, respectiv 28-22 în meciul contra juniorilor din 2004.

“Avem de învățat și noi, dar și ei”

Ne bucurăm de vizita colegilor noștri de la Ferencvaros și de faptul că putem realiza aceste amicale la începutul campionatului. Sunt sigur că în urma acestui parteneriat avem de învățat și noi și ei, atât pe plan sportiv cât și din punct de vedere al conceptului după care ne ghidăm în Academie și urmărim ca acești copii să se dezvolte sănătos prin sport, atât fizic cât și mental.” a declarat antrenorul Claudiu Clonovszki la finalul zilei.

De cealaltă parte, Zoltan Kiss a spus că: “Am semnat acest protocol în toamna anului trecut, iar acum am ajuns să disputăm și primele meciuri amicale, de data aceasta la grupe de juniori mai mici. Cu siguranță, colaborarea noastră cu Academia de Handbal Minaur se va lărgi, iar în toamnă sau iarnă vom disputa meciuri amicale și cu grupele de juniori mai mari. Gândim o strategie cu care, antrenorii noștri cu cei ai Academiei să ajute la dezvoltarea tinerilor handbaliști. Dorim să mulțumim și domnului Ștefan Blasko, pentru că fără ajutorul dânsului nu puteam să ajungem în acest stadiu al parteneriatului.

electrosistem
amisa
municipiul baia mare
cj maramures
brd
b&k
uac