Juniorii III, maxim de puncte în patru meciuri. Cifrele turneului

Academia de Handbal Minaur a obținut maxim de puncte în primul turneu din cadrul Campionatului Național de Juniori III – seria F. În prima partidă, juniorii antrenați de Claudiu Clonovszki și Florin Mironescu au trecut de LPS Bihor Oradea cu 49 la 37. A urmat victoria turneului, juniorii III trecând de LPS Alba Iulia, scor 60 la 13. În etapele 3 și 4, Academia de Handbal Minaur a învins pe Liceul Liviu Rebreanu Turda (53-18), respectiv LPS Cluj (43-30).

Pentru Academia de Handbal Minaur, la acest turneu au evoluat 13 sportivi, cei mai buni marcatori fiind Patrick Jesek (41 goluri), Patrick Ienei (34), respectiv Adrian Breban (32).

Jucatorii Academiei de Handbal Minaur la time-out in timpul meciului de handbal masculin dintre LPS Cluj si Academia de Handbal Minaur din cadrul seriei F a Campionatului National de Juniori III, disputat in sala de sport a Scolii Gimnaziale Vasile Alecsandri, sambata 13 februarie 2021. FOTO: Paul Ursachi / UPfoto

Dorința de joc a juniorilor III s-a văzut și în statistici, Academia de Handbal Minaur având cel mai bun atac din serie (205 goluri marcate, medie 51,25 / meci), respectiv cea mai bună apărare (98 goluri primite, medie 24,5 / meci). Cum în acest sezon scorul se resetează la finalul fiecărei reprize, avem o statistică și pe reprize. Cea mai bună repriză a turneului a fost în meciul cu LPS Alba Iulia (repriza a III-a) când am marcat 21 goluri. Cele mai puțin goluri primite au fost tot în meciul cu formația din Alba Iulia (repriza a doua), când am primit doar 3 goluri. Dacă este să vorbim din punct de vedere al mediilor pe reprize, Academia de Handbal Minaur a marcat în medie 17,08 goluri / repriză și a primit doar 8 goluri / repriză.

În clasament, Academia de Handbal Minaur ocupă prima poziție cu maxim de puncte, 20 (se acordă 1 punct pentru fiecare repriză câștigată și 2 pentru victorie la finalul meciului), fiind urmată de LPS Bihor Oradea cu 15 puncte. Pe ultima treaptă a podiumului se află LPS Cluj cu 9 puncte, în timp ce Liceul Liviu Rebreanu Turda ocupă locul patru (6 puncte). Pe ultimul loc se află LPS Alba Iulia, aceasta având 0 puncte.

Claudiu Clonovszki in timpul meciului de handbal masculin dintre LPS Cluj si Academia de Handbal Minaur din cadrul seriei F a Campionatului National de Juniori III, disputat in sala de sport a Scolii Gimnaziale Vasile Alecsandri, sambata 13 februarie 2021. FOTO: Paul Ursachi / UPfoto

La finalul turneului, antrenorul Claudiu Clonovszki a spus că: “În primul și în primul rând ne bucurăm că au început turneele. Este un campionat cu un regulament schimbat. Acum sunt trei reprize în care trebuie să muncim ca să ieșim la final învingători. Bineînțeles, scopul principal nu este acesta. Este o grupă pe care am preluat-o în vară, ne bucurăm că se vede munca noastră asiduă pe care o facem la fiecare antrenament și ne dorim ca la finalul sezonului să ne aflăm pe o poziție cât mai înaltă a clasamentului. Tracul s-a simțit pe copii, s-a văzut că au avut emoții. Au fost meciuri în care bineînțeles că au apărut greșelile tehnice sau individuale.

electrosistem
amisa
municipiul baia mare
cj maramures
brd
b&k
uac