Două victorii în trei meciuri la primul turneu Valoare

Academia de Handbal Minaur a obținut a doua victorie la primul turneu Valoare, 38-33 cu CSM Reșița, după ce în prima zi a turneului a trecut de CSS Hunedoara cu 42 la 18. La pauza meciului de astăzi, Academia de Handbal Minaur a avut tot cinci goluri în avantaj, scor 18-13.

Academia de Handbal Minaur a început excelent meciul de azi, marcând primele trei goluri (min. 3). Diferența a crescut la cinci goluri în minutul zece (8-3), pentru ca diferența maximă din prima repriză (7 goluri) să se înregistreze în minutul 16 (scor 12-5). Au mai fost șapte goluri în prima repriză în două rânduri, 15-8 min. 24 și 16-9 în minutul 25. La pauză s-a intrat cu scorul de 18-13. Repriza secundă a fost echilibrată dacă luăm în considerare scorul celor 30 de minute (20-20), însă avantajul de cinci goluri din primele 30 de minute ne-a făcut să câștigăm partida, care s-a terminat 38 la 33.

Ovidiu Ardelean in timpul meciului de handbal masculin dintre Academia de Handbal Minaur si CSM Resita din cadrul Campionatului National de Juniori I – Grupa Valoare 3, disputat in Sala Gheorghe Baritiu din Turda, duminica 4 aprilie 2021. FOTO: Paul Ursachi / UPfoto

Sunt trei puncte (2 pentru victorie + 1 pentru talie) foarte importante în economia clasamentului final, având în vedere faptul că grupa noastră este una foarte echilibrată. Academia de Handbal Minaur rămâne în continuare pe locul secund (17 puncte), fiind la un singur punct distanță de Politehnica Timișoara, care va avea 18 după omologarea victoriei la masa verde cu LPS Tg. Mureș. AHC Potaissa Turda se află la egalitate de puncte cu Academia de Handbal Minaur. Locul patru este ocupat de CSM Reșița (12 puncte), în timp ce ultimele două poziții sunt ocupate de LPS Tg. Mureș (6 puncte) și CSS Hunedoara (0 puncte).

La fel de importante sunt rezultatele și din celelalte două grupe Valoare, pentru că, pe lângă primele două clasate din cele două grupe Valoare, la Turneul Final se vor califica și cele mai bune locuri trei.  În grupa Valoare 1, CSS Odorheiu Secuiesc ocupă primul loc cu 17 puncte (se vor adăuga încă 3 pentru respectarea cerințelor de vârstă și talie), iar LPS Piatra Neamț (16 puncte + 3) și CSM Bacău (12 puncte + 3) completează podiumul. În a doua grupă Valoare, lider este CSM București cu 18 puncte (la fel, +3 puncte care urmează să fie adăugate pentru respectarea cerințelor de vârstă și talie), fiind urmat de CSS Medgidia (14 puncte + 3), respectiv CSM Focșani (12+3).

Claudiu Clonovszki in timpul meciului de handbal masculin dintre SCM Politehnica Timisoara si Academia de Handbal Minaur din cadrul Campionatului National de Juniori I – Grupa Valoare 3, disputat in Sala Gheorghe Baritiu din Turda, sambata 3 aprilie 2021. FOTO: Paul Ursachi / UPfoto

La finalul turneului, antrenorul Claudiu Clonovszki a spus că “în aceste trei zile echipa și staff-ul am avut trei cuvinte pe ordinea de zi : muncă, determinare și ambiție. A fost un prim turneu Valoare cu trei meciuri în care noi am avut o apărare foarte bună în urma ambiției și determinării de care băieții au dat dovadă și țin să îi felicit pentru acest lucru. Referitor la atac, ne-a lipsit inspirația la finalizare în meciul cu cei de la Timișoara (nr. SCM Politehnica). Pentru retur, îmi doresc să fim sănătoși și promitem că vom fi mai concentrați și vom încerca să jucam cu aceeași determinare ca și în acest weeekend.

electrosistem
amisa
municipiul baia mare
cj maramures
brd
b&k
uac