Debut cu dreptul în 2022

Joi 20 februarie, juniorii I și III ai Academiei de Handbal Minaur au început meciurile oficiale în 2022. Amândouă grupele au început anul cu jocuri în deplasare, la Târgu Mureș, respectiv Satu Mare.

La juniori I, gazdele au început mai bine jocul și au condus cu 4-1 după primele cinci minute de joc, însă CSS2 Baia Mare a revenit rapid și a egalat la patru (min. 6). Au urmat alte cinci minute de echilibru, după care juniorii noștri s-au desprins pentru prima dată la două goluri (7-9 min. 11), iar mai apoi la cinci goluri (9-14 min. 17). La pauză, sportivii antrenați de Claudiu Clonovszki au intrat la cabine cu șase goluri în avantaj, scor 15-21. Repriza secundă a fost una fără istoric, păstrându-se mai mereu o diferență de cinci șase goluri între cele două echipe. Diferența maximă s-a înregistrat în minutul 53, când CSS2 Baia Mare conducea cu 35 la 25. Partida s-a încheiat cu victoria juniorilor noștri, scor 37-31. De la Târgu Mureș, juniorii I au plecat spre Szeged, acolo unde vor participa, alături de juniorii II, la un turneu amical. Următorul meci în Campionatul Național de Juniori I va fi pe 30 ianuarie, pe teren propriu cu LPS Cluj.

Juniorii III au avut parte de un meci mai ușor la Satu Mare, împotriva echipei Atletik, pe care a învins-o cu scorul de 41-18, gazdele trecând pe foaia de joc doar nouă sportivi. Meciul a fost unul fără istoric, pe lângă evoluția bună a sportivilor noștri, de remarcat fiind faptul că juniorii III au fost conduși de pe banca tehnică de către președintele executiv Vasile Viman, antrenorul Florin Mironescu fiind în izolare după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19. Următorul meci va fi pe 30 ianuarie, pe teren propriu cu Liceul Liviu Rebreanu Turda.

electrosistem
amisa
municipiul baia mare
cj maramures
brd
b&k
uac