Campionatele Naționale ar putea începe în luna decembrie

Campionatele Naționale de Juniori au fost suspendate în luna martie, la debutul pandemiei de Corona Virus. Ieri, în cadrul unei ședințe a Federației Române de Handbal s-a stabilit ca întrecerile interne la nivel juvenil să debuteze în luna decembrie, asta în cazul în care situația epidemiologică din România va permite acest lucru.

La nivelul juniorilor I s-a decis disputarea campionatului în trei etape. Trei turnee cu câte 5, 5 și 4 jocuri (în total 14 jocuri), un turneu valoare cu câte 6 jocuri și turneul final cu 5 jocuri. Data de începere a campionatului este de 2 decembrie. La o săptămână distanță vor începe juniorii II cu două turnee a câte 5 jocuri (total 10 jocuri), urmând turneul valoare cu 6 jocuri și turneul final cu 5 jocuri. Ultimii care vor începe competiția sunt juniorii III (19 decembrie), aceștia urmând să dispute două turnee cu câte patru jocuri (8 jocuri), un turneu valoare (4 jocuri) și turneul final (5 jocuri).

În toate cele trei competiții se va respecta protocolul medical impus de Federația Română de Handbal, acesta putând suferi modificări în funcție de situația epidemiologică din România și măsurile impuse de autorități. La fel ca și la competițiile de seniori, toți sportivii și oficialii cluburilor se vor testa cu cel mult 48 de ore înainte de începerea turneului. Pentru optimizarea procedurilor sanitare și minimalizarea factorilor de risc extern, se recomandă ca, după obținerea de rezultate negative și după o procedură de triaj observațional, toate echipele participante la competiție să intre în cantonament în aceeași bază sau în același hotel.

electrosistem
amisa
municipiul baia mare
cj maramures
brd
b&k
uac