Academia de Handbal s-a calificat în Grupa Valoare cu șase puncte

La fel cum era de așteptat, ultima partidă a seriei E la juniori I a fost cu adevărat un derby. Calificate încă din etapa precedentă în Grupa “Valoare”, Academia de Handbal Minaur și AHC Potaissa Turda au oferit un meci de o intensitate foarte mare, chiar dacă Academia de Handbal Minaur s-a aflat la conducere pe tot parcursul partidei. Singurul moment în care Potaissa a condus a fost în primul minut, la scorul de 1-0.

Andreas Hauler in timpul meciului de handbal masculin dintre Academia de Handbal Minaur si AHC Potaissa Turda din cadrul Campionatului National de Juniori I, disputat in Sala de Sport a Scolii Gimnaziale Vasile Alecsandri din Baia Mare, duminica 7 martie 2021. FOTO: Paul Ursachi / UPfoto

Antrenorii Claudiu Clonovszki și Florin Mironescu și-au dorit o primă repriză perfectă și așa a și fost, deoarece la pauză juniorii noștri aveau șapte goluri în avantaj, scor 17-10. Diferența de la pauză s-a păstrat și în primele zece minute ale reprizei secunde, însă oaspeții s-au apropiat la doar patru goluri diferență în minutul 44 după ce au reușit să marcheze patru goluri consecutive. Până la urmă, la final, diferența dintre cele două echipe a fost de cinci goluri, scor 31-26.

Claudiu Clonovszki si Florin Mironescu in timpul meciului de handbal masculin dintre Academia de Handbal Minaur si AHC Potaissa Turda din cadrul Campionatului National de Juniori I, disputat in Sala de Sport a Scolii Gimnaziale Vasile Alecsandri din Baia Mare, duminica 7 martie 2021. FOTO: Paul Ursachi / UPfoto

La finalul jocului cu Turda, antrenorii Claudiu Clonovszki și Florin Mironescu s-au arătat mulțumiți de evoluția și atitudinea jucătorilor. Claudiu Clonovszki ne-a spus că a fost: “Un turneu foarte greu, având în vedere contextul în care au trecut cele două săptămâni dinaintea turneului. Am avut doar două antrenamente, fiind foarte greu să pregătim aceste trei jocuri, însă ne bucurăm că băieții au dat dovadă de atitudine, de motivație și ne bucurăm că accedem în grupa Valoare de pe primul loc și ne dorim pe viitor să facem meciuri din ce în ce mai bune, să reușim să ne facem pregătirea propriu-zisă, iar la finalul sezonului să terminăm pe primul loc și să avem medaliile de aur în gât.

Am terminat acest turneu cu bine, ceea ce ne-am propus am și reușit, trei meciuri trei victorii. Am urcat pe primul loc în clasament și vom merge la grupa Valoare cu șase puncte. Felicit jucătorii pentru dăruire și pentru dorința de a se auto-depăși. Fac o paranteză. Noi nu ne-am antrenat în ultimele două săptămâni din cauza cazurilor de Covid-19 din lot. Jucatorii au intrat direct pe parchetul sălii și și-au făcut datoria, iar eu îi felicit cu această ocazie. Peste două săptămâni avem un nou turneu în Divizia A, dar pregătim și primul turneu din cadrul grupei Valoare, care va avea loc în luna aprilie.” a declarat Florin Mironescu.

Academia de Handbal Minaur merge în Grupa Valoare cu șase puncte, alături de AHC Potaissa Turda (4 puncte) și LPS Târgu Mureș (2). Ni se vor alătura grupei formațiile SCM Politehnica Timișoara (7 puncte), CSM Reșița (5 puncte) și CSS Hunedoara (0 puncte).

electrosistem
amisa
municipiul baia mare
cj maramures
brd
b&k
uac