Academia de Handbal Minaur revine în Divizia A după trei sezoane de pauză

La trei ani și jumătate de la ultimul meci oficial disputat în Divizia A, Academia de Handbal Minaur a fost înscrisă din nou în al doilea eșalon valoric la nivel de seniori. În cazul în care nu vor apărea surprize neprevăzute, în perioada 20-22 noiembrie, la Cluj-Napoca, Turda și Mihai Viteazu (comună la 6km de Turda), se vor disputa primele trei etape ale Diviziei A, singurele planificate în 2020.

26 mai 2017 este data ultimului meci disputat de Academia de Handbal Minaur în al doilea eșalon valoric al handbalului masculin la nivel de seniori. A fost atunci un egal pe teren propriu (scor 34-34) în fața Politehnicii Timișoara, rezultat ce ne clasa la finalul sezonului 2016/2017 pe locul al optulea. Au urmat două sezoane în care juniorii I au jucat pentru echipa secundă a Clubului Sportiv Minaur și unul de pauză.

În acest sezon, cele 24 de echipe au fost împărțite în trei serii a câte 8 echipe, acestea fiind repartizate pe criterii geografice. Academia de Handbal Minaur a fost repartizată în Seria C alături de CSM Sighișoara, CNOPJ Timișoara, CSM Oradea, AHC Potaissa Turda II, ACS Szejke Odorheiu Secuiesc, Politehnica Timișoara II și Universitatea Cluj.

În acest prim turneu, Academia de Handbal Minaur va juca în Sala “Gheorghe Barițiu” împotriva echipelor CNOPJ Timișoara (vineri, 20 noiembrie – ora 9.30), CSM Oradea (sâmbătă, 21 noiembrie – ora 13.55), respectiv AHC Potaissa Turda II (duminică, 22 noiembrie – ora 17.30). Seria A va juca la Mihai Viteazu, în timp ce Seria B va juca în Sala “Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Staff-ul echipei de Divizia A va fi compus din Florin Mironescu și Claudiu Clonovszki, iar lotul echipei va fi format din juniorii I și II.

electrosistem
amisa
municipiul baia mare
cj maramures
brd
b&k
uac