Academia de Handbal Minaur, locul patru pe țară la juniori IV

Academia de Handbal Minaur a terminat pe poziția a patra Turneul Final rezervat juniorilor IV, disputat la Brașov în perioada 13-16 iunie. Juniorii noștri au fost învinși în finala mică de LPS Vaslui, scor 33-31.

La startul competiției s-au aliniat 16 echipe împărțite în patru grupe. Academia de Handbal Minaur a fost repartizată în grupa C, pe care a și câștigat-o, după victoriile cu CSM Progresul Băilești (24-20), CSS Alexandria (30-11) și egalul cu AHC Dobrogea Sud Constanța (24-24).

Primele două clasate din cele patru grupe au fost repartizate în două grupe a câte patru echipe. Repartizată în grupa principală II alături de CSM București, CSM Progresul Băilești și ACS Transilvania, Academia de Handbal Minaur a obținut șase puncte, din victoriile cu CSM Progresul Băilești (24-20) și ACS Transilvania Brașov (20-18). Înfrângerea cu CSM București (20-30) ne-a clasat pe locul doi în grupă, fapt ce ne-a asigurat prezența în semifinală.

Penultimul act al competiției ne-a adus față în față cu echipa CSU Suceava, câștigătoare a grupei principale 1. Partida s-a încheiat cu victoria sucevenilor, scor 24-21 (14-9). În finala mică am întâlnit tot o echipă din Moldova, LPS Vaslui. La finalul celor 60 de minute scorul a fost egal, 20-20. Au urmat două reprize de prelungiri, încheiate tot la egalitate, scor 27-27. A doua rundă de prelungiri s-a încheiat cu victoria echipei din Vaslui, scor 33-31.

La capitolul premii individuale, Dragoș Mureșan a fost ales cea mai bună extremă dreapta a turneului.

electrosistem
amisa
municipiul baia mare
cj maramures
brd
b&k
uac