Bilanțul Academiei de Handbal Minaur la sfârșitul sezonului regulat

Aflate la final de sezon regulat, toate cele patru grupe de juniori din cadrul Academiei de Handbal Minaur sunt calificate la turneele semifinale, acesta fiind un prim-obiectiv pentru fiecare grupă în sezonul 2017-2018.

Juniorii I evoluează în Campionatul Național pentru CSS2 Baia Mare sub îndrumarea lui Iuliu Varady și au terminat sezonul regulat pe locul doi cu 27 de puncte, în spatele Potaissei Turda. În cele 12 meciuri, juniorii I au câștigat 10 partide, fiind învinși de două ori și au marcat 377 goluri (medie 31,41/meci).

Cele 377 de goluri au fost marcate de: Bogdan Dobra (42), Sergiu Makaria (40), Vlăduț Pop (35), George Tătar (34), Bogdan Mermeze (30), Pandeluț Pomian (29), Artem Ivanov (22), Lucian Criste (21), Adrian Dedea (17), Andrei Moisi (15), Mirică Sebastian (14), Alexandru Oșan (12), Ovidiu Măduță (11), Alexandru Lenghel (10), Andrei Teodorescu (6), Adelin Crainic (5), Andrei Feder (3), Rareș Cozma (1), Răzvan Sabău (1).

La sfârșit de sezon regulat putem să ne declarăm mulțumiți de parcursul echipei. Am încercat să le oferim minute de joc tuturor componenților echipei pentru a putea alinia o formulă competitivă la turneul semifinal. Așteptăm tragerea la sorți din 26 martie și sperăm să fim în formă sportivă maximă la turneul semifinal care se va desfășura în perioada 18-22 aprilie.” a declarat antrenorul Iuliu Varady.

O parte din juniorii I evoluează și în Divizia A de seniori pentru echipa secundă a Clubului Sportiv Minaur, alături de care ocupă locul trei după 14 meciuri disputate, având 25 de puncte.

Juniorii II au început sezonul regulat cu Alin Bondar pe bancă, iar după ce acesta a preluat echipa feminină a Universității Cluj (Liga Florilor), echipa a fost preluată de Silviu Surducan. Acest fapt nu i-a împiedicat să termine seria H pe prima poziție, având un total de 39 de puncte (12 victorii, 2 egaluri și o înfrângere), cu cinci mai multe decât următoarea contra-candidată, AHC Potaissa Turda. În cele 15 meciuri, juniorii II au marcat 451 de goluri (medie 30,06/meci) și au primit 316 (golaveraj +135).

Cele 451 de goluri au fost marcate de: Emanuel Birtaș (85), Rareș Pop (73), Eric Pop (59), Ionuț Băban (50), Selim Bobolog (35), George Breban (32), Alexandru Cociotă (25), Theodor Buciuman (24), Bogdan Paul (24), Ovidiu Ardelean (18), Mark Adoreanu (14), Andrei Danci (8), Denis Konya (6), Tiberiu Cioclu (5), Andrei Ghibirdic (4), Alin Stan (3).

“Ne bucură faptul că ne-am calificat la următoarea etapă a competiției și anume Turneul Semifinal, care se va desfășura pe teren neutru în perioada 2-6 mai. Mai departe, ne dorim bineînțeles să ne calificăm la faza finală a competiției și să ocupăm un loc fruntaș.” a declarat Silviu Surducan.

 

Juniorii III, antrenați de Claudiu Clonovszki, au terminat și ei seria H pe prima poziție, acumulând 47 de puncte după 18 meciuri în care au marcat 498 goluri (medie 27,66/meci) și au încasat 312 goluri (golaveraj +186).

Cele 498 de goluri au fost marcate de: Bogdan Paul (104), Ovidiu Ardelean (78), David Astalâș (68), Tiberiu Cioclu (57), Călin Indrecan (56), Adreas Hauler (49), Răzvan Boitor (41), Vlad Pop (41), Andrei Paul (37), Andrei Ghibirdic (33), Remus Chiș (28), Matei Vasoc (17) și Călin Moldovan (3).

Încheiem sezonul regulat cu primul obiectiv îndeplinit, locul 1 în grupă și cap de serie pentru tragerea la sorți de la turneul semifinal. Suntem bucuroși că ne-am calificat la faza următoare a competiției, dar suntem și realiști că mai avem mult de muncă până la îndeplinirea următorului obiectiv, acela de a ajunge la turneul final.” a declarat Claudiu Clonovszki.

 

În campionatul de juniori IV, Academia de Handbal Minaur a participat la faza municipală cu două echipe cu care s-a clasat pe locul doi, respectiv patru. Pentru juniorii IV urmează faza pe euro-regiune (22 aprilie), la care vor mai participa echipe din județele Satu Mare, Maramures, Bihor, Salaj, Bistrita și Cluj-Napoca.

“Am înscris două echipe pentru a juca toți sportivii, au fost câte trei meciuri de fiecare echipă, foarte utile având în vedere faptul că meciurile oficiale încep la juniori IV abia în luna martie. Am văzut un progres din partea juniorilor de la un meci la altul.” a declarat antrenoarea Maria Pașca-Pop.

 

 

Cei mai mici membri ai Academiei de Handbal pentru care există competiții oficiale, grupa de minihandbal au participat la sfârșitul acestei săptămâni la faza județeană, alături de CS Extrem și CS Seini, la finalul căreia s-au clasat pe poziția secundă. Pentru aceștia urmează faza pe euro-regiune, care se va disputa la începutul lunii aprilie. Academia de Handbal Minaur va juca în grupa a șasea, alături de echipe din județele Satu Mare, Maramures, Bihor, Salaj, Bistrita, Cluj-Napoca.

electrosistem
amisa
municipiul baia mare
cj maramures
brd
b&k
uac