luni, 18 iunie 2018

În perioada 14-17 iunie, Baia Mare a fost gazda Turneului Final de Juniori IV. La sfârșitul competiției, Academia de Handbal Minaur, antrenată de Maria Pașca-Pop și Victor Pașca-Pop a fost medaliată cu bronz, câștigând finala mică cu CSO Mizil, scor 23-20.

Pentru a ajunge la Turneul Final, Academia de Handbal Minaur a început sezonul 2017/2018 prin câștigarea fazei pe euro-regiune (14-15 aprilie, Baia Mare). A urmat Turneul Semifinal (25-27 mai, Brașov), unde juniorii IV au terminat pe locul trei după trei victorii în patru partide.

A urmat Turneul Final, unde juniorii noștri și-au asigurat prezența în grupele principale încă din finalul primei zile, după victoriile 34-28 cu CSU Suceava și 38-21 cu CSM Reșița. În a doua zi, Academia de Handbal Minaur a pierdut confruntarea cu CSM București (scor 22-28), echipă ce avea să câștige titlul de campioană națională.

În grupele principale, juniorii IV au câștigat ambele partide, 25-23 cu Unirea Sânnicolau Mare și 28-24 cu CSS Ploiești, victorii ce le-a asigurat prezența în semifinale. Penultimul act nu a fost norocos pentru juniorii noștri, aceștia pierzând meciul cu LPS Vaslui cu 32 la 23. În finala mică, Academia de Handbal Minaur a trecut de CSO Mizil cu scorul de 23 la 20 și aduce astfel medalia de bronz în vitrina clubului nostru.

Academia de Handbal Minaur a punctat și la capitolul premii individuale, fiind premiați sportivii Vlad Pop (cel mai bun jucător), Alexandru Măgurean (cea mai bună extremă dreapta) și Lucas Sabou (cea mai bună extremă stânga).