Academia de Handbal Minaur este câștigătoarea Cupei de Iarnă 2019

Academia de Handbal Minaur a câștigat ediția 2019 a Cupei de Iarnă, cele șase puncte obținute în trei partide aducându-i prima poziție în clasament. Ferencvaros Tornai Club a terminat pe poziția secundă cu același număr de puncte (6), echipa din capitala Ungariei fiind dezavantajată de rezultatele meciurilor directe. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Pick Szeged cu 4 puncte, fiind urmată de Timișoara pe locul patru cu un singur punct.

Meciul de handbal Academia de Handbal Minaur – Timisoara din Cupa de Iarna 2019, in Sala Sporturilor Lascar Pana din Baia Mare, sambata, 19 ianuarie 2019. © FOTO: Paul Ursachi / www.upfoto.ro

A fost un turneu foarte puternic, cu patru echipe echilibrate valoric. Sperăm să păstrăm tradiția acestui turneu, benefic pentru noi în această pauză competițională. Este important pentru noi faptul că cele trei echipe oaspete au plecat din Baia Mare mulțumite de condiții și de nivelul jocurilor.” a fost concluzia antrenorului Florin Mironescu la finalul turneului.

În prima zi de competiție (19 ianuarie) s-au disputat primele două etape. Academia de Handbal Minaur a câștigat partidele cu Ferencvaros, scor 36-32 (20-19), respectiv Timișoara, 27-23 (11-10). Ferencvaros s-a impus în duelul formațiilor maghiare, scor 34-23 (21-12), pentru ca Timișoara să încheie la egalitate partida cu Pick Szeged, scor 23-23 (12-12). Ultima etapă a competiției a fost câștigată de formațiile maghiare, Ferencvaros câștigând cu Timișoara, scor 26-23 (12-12), iar Pick Szeged împotriva echipei noastre, scor 25-24 (13-9).

Premiile individuale au fost câștigate de: Popity Bence (Pick Szeged) – cel mai bun portar, Bodo Marton (Ferencvaros) – cel mai bun apărător, Szilagy Benjamin (Pick Szeged) – cel mai bun marcator, respectiv Pribitek Zalan (Ferencvaros) – cel mai bun jucător.

La finalul turneului, președintele executiv al Academiei de Handbal Minaur, Vasile Viman, a declarat: “Clubul nostru încearcă sa creeze o tradiție prin organizarea acestui turneu, la care sunt invitați de fiecare dată partenerii noștri de la clubul Ferencvaros și de asemenea încă un club cu tradiție in handbalul masculin din Ungaria, Pick Szeged. Cu siguranță în următorii ani o sa încercăm să creștem numărul echipelor participante invitând cluburi de renume din Europa și de asemenea din România. La finalul turneului putem să ne declarăm foarte multumiți de nivelul jocurilor și bineînțeles de rezultatele juniorilor noștri. Toate acestea nu ar putea fi realizate fără susținere din partea sponsorilor noștri, cărora vreau sa le mulțumesc în numele tuturor membrilor Academiei de Handbal Minaur.

electrosistem
amisa
municipiul baia mare
cj maramures
brd
b&k
uac